lunes, 10 de diciembre de 2012

AVALUACIÓ DE LA PART DE NATACIÓ

CRITERIS I PROCEDIMENTS D'AVALUACIÓ I DE QUALIFICACIÓ.

L'avaluació no s'entén com a un acte únic i concret sinó que és un procés integrat dins de tot el sistema d'ensenyament-aprenentatge. Per tal de superar el mòdul els alumnes hauran de:

  1.  Exposar i analitzar les habilitats bàsiques aquàtiques.
  2.  Identificar i relacionar jocs per a la familiarització, la flotació, la respiració i la propulsió bàsica.
  3.  A partir d'un cas o situació concreta, d'adaptació al medi aquàtic, elaborar correctament la programació.
  4. Interpretar correctament els resultats de les proves específiques d'adaptació al medi aquàtic.
  5.  Identificar i relacionar els exercicis d'aplicació i assimilació als diferents estils de natació.
  6. A partir d'un cas o situació concreta, d'aprenentatge-animació de qualsevol activitat aquàtica, elaborar i dur a terme correctament la programació.
  7.  Exposar i analitzar els distints models tècnics dels estils de natació.
  8.  Realitzar programacions d’activitats d’animació aquàtica per a diferents grups de persones.


A més a més l'avaluació s'efectuarà cada dia amb les situacions reals viscudes a classe. Tenint en compte el treball realitzat diàriament, la participació activa a les activitats proposades pel professor o dissenyades per ells mateixos, l'actitud front a l'assignatura i la incorporació de l'esport i l'activitat física a la seua vida com a una tasca quotidiana.

Per tal d’aprovar la part de natació del mòdul d’activitats físiques i esportives individuals serà necessari aprovar cadascuna de les seues parts, es a dir, la pràctica i la teòrica; amb qualsevol de les dues suspeses es considera no aprovada la matèria.

Per a aprovar la part teòrica és necessari tindre una nota mitjana aprovada del conjunt dels exàmens i treballs encomanats a classe. Els exàmens suposen en 40% de la nota global i els treballs el 20 %.

Pel que fa a la pràctica. Al primer trimestre serà necessari demostrar la eficiència, mitjançant una prova consistent en nadar 5 metres de crol i 50 de braça continuadament amb els corresponents viratges a cadascun dels dos estils.

En quant al segon trimestre, es faran les proves teòriques corresponents a la matèria treballada en classe i es realitzaran els treballs teòrics corresponents: una programació de natació per a una població determinada que se especificarà a classe i la pràctica consistent en nadar ininterrompudament 150 metres, en aquest ordre: esquena, braça i crol. A banda serà necessari nadar ininterrompudament, al menys 500 metres en menys de 15 minuts els xics i 400  les xiques.
Per acabar, el tercer trimestre serà necessari realitzar un treball teòric de la natació per a poblacions especials i un altre de activitats aquàtiques recreatives. La prova pràctica consistirà en la realització de la prova de 4x50 metres estils amb els corresponents viratges i el T15, els homes hauran de fer, al menys 700 metres i les dones 550 per tal de demostrar que han assolit una acceptable condició física natatòria.

No hay comentarios: